Panică în lumea naşilor. Se ieftinesc biletele de tren

Toată lumea ştie că noi avem un transport pe căi ferate – marfă. Mai exact am avut un CFR Marfă pe care l-am vândut unui domn care, prin tradiţia neamului, o să-l valorifice la fier vechi.

Dar pe lângă CFR Marfă mai avem şi unul pentru călători adică pentru oameni, chit că unele garnituri sunt formate din bou vagon. Iar denumirea vine de la condiţiile de călătorie nu de la cei care controlează biletele.

Ei bine, pentru a creşte atractivitatea mersului pe şine, s-a decis ca biletele luate în avans să fie mai ieftine cu până la 25%.

Această măsură va izbi crunt veniturile naşilor şi ale şefilor ierarhici pentru că românii sunt obişnuiţi să dea mită un anumit procent din servciul asigurat. Nu m-ar mira ca în urma acestei măsuri personalul să facă grevă pentru a cere plăţi compensatorii.

Ar fi bine să se aplice aceleaşi măsuri ca în cazul subfinanţării sistemului medical, unde pacienţii asigură din banii lor materialele medicale. Parcă-i şi văd pe călători cum vin de acasă cu şină de cale ferată, cablu de semnalizare şi motorină.


*
*