Bătaia ca tradiţie: Scandalagiul Doru Judea a scăpat de închisoare, pe motiv că bătăile la nunţi se poartă

Vă mai amintiţi cu siguranţă de bătăuşul Doru Judea, fiul unui fost consilier local de Oradea, reţinut zilele trecute după ce s-a făcut criţă la nunta unui poliţist din Pietroasa şi a luat la pumni câţiva nuntaşi.

Ei bine, individul a scăpat de răcoare mulţumită judecătorilor de la Tribunalul Bihor, care au respins propunerea de arestare făcută de procurorii beiuşeni, pe motiv că nu prezintă niciun pericol public.

De altfel, acelaşi lucru l-a invocat şi avocatul bătăuşului, Cristian Domocoş, care a cerut judecătorilor să nu-i priponească clientul fiindcă „specificul zonei din care provine inculpatul” e unul mai special, mai concret acolo bătaia între nuntaşi este tradiţie, aşa că „nu există nuntă fără asemenea incidente, care sunt gesturi pur bărbăteşti”.

Care va să zică caftangiul nu s-a bătut de agresiv ce este, ci doar a respectat cu sfinţenie obiceiurile pământului, deci locul lui nu e la puşcărie. Te pomeneşti că o fi bun chiar de director la Centrul pentru Promovarea şi Conservarea Tradiţiilor Populare!


*
*