Tânăra generaţie de politicieni, între şpăgi şi puşcărie

La Autoritatea Rutieră Română Bihor s-a petrecut un fapt demn de Cartea Recordurilor: din 10 slujbaşi, 7 au fost prinşi de DNA cu şpăgi. Probabil că şefilor le-a crăpat şoricul văzând asemenea grad de corupţie, drept urmare instituţia s-a împărţit în două, ARR şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier.

Cum ar veni, şi hoţii s-au mai răsfirat. Un grav accident de muncă a suferit Alin Bobiţan, fostul şef de cabinet al senatorului Petru Filip. Omul, angajat pe bază de pile politice ca inspector la ISCTR, a fost izbit în plin de o şpagă de 1.000 de euro, în timp ce făcea un control alături de alt coleg infractor. Curat ghinion!

Juna loază nu s-a putut răbda să nu aplice învăţăturile înaintaşilor lui, care au dat extemporale cu lampa-n ochi la DNA. Bobiţan a recunoscut fapta şi aşteaptă o sentinţă blândă, după care partidul, care e în toate, să-i găsească un culcuş unde să-şi rumege salariul până la pensie.

Când văd ce podoabe pot produce partidele, nu pot să nu îmi aduc aminte de vorba poetului: „La trecutu-ţi mare, mare viitor!”.


*
*