Cu două măsuri: Autorităţile au sărit să înlăture un stâlp bilingv din Parcul Apuseni pentru că era „construcţie neautorizată”

Mare scandal în urmă cu o săptămână pe platoul Padiş. Alarmaţi de şeful Administraţiei Parcului Natural Apuseni, Alin Moş, zeci de angajaţi ai Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Poliţiei au descins la Vârful Bohodei pentru a împiedica amplasarea neautorizată a unui stâlp comemorativ.

Un grup de montaniarzi din România şi Ungaria, conduşi de arhitectul Varga Csaba, unul dintre cei mai experimentaţi alpinişti orădeni, simpatizant PPMT, au încercat să monteze un stâlp de stejar pe care era încrustat un mesaj religios în limbile maghiară şi română. Totemul, considerat de Administraţia Parcului drept construcţie neautorizată, a fost în final îndepărtat şi soclul de piatră împrăştiat, din lipsă de autorizaţii.

Intervenţia rapidă şi eficientă împotriva unui par amărât n-a făcut decât să atragă atenţia asupra dublei măsuri cu care judecă autorităţile construcţii neautorizate ridicate în Parc.

Mai mult, în timp ce acestea parlamentau cu montaniarzii, la doar câţiva kilometri, în Curba Lăzuranilor, hoţii de lemne au pus la pământ peste 70 de molizi, defrişând o halcă mare a versantului montan. În final s-au dus care încotro, apliniştii cu stâlpul, ţapinarii cu lemnele, atâta tot că numai primii riscă să fie amendaţi!

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Bogdan | 26 noiembrie 2014 21:33

    Romania, ca intotdeauna penibila. Sa le fie rusine politiei, administratiei si toti care s-au bagat in scandalul cu stalpul. In loc sa pazeasca padurea, se leaga de niste amarati de unguri cu un stalp. Bine ca romanii fura lemne de se spetesc. Ma dor toate aceste lucruri din pacate si legea nu e lege. Politia nu e politie. E un fel de gluma proasta. Si se mai mira de ce le spunem Garcea… Penibil.

  2. >> Postat de Vasile | 26 noiembrie 2014 15:01

    Grija magarului de unde beau oile apa!Rumanii citi stilpi au pus in Ungaria????????????