Retrospectiva săptămânii: Ianoș vrea să revoluționeze zona Brusturi

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că la Satu Mare s-a spart buba și liberalii vă acuză că voi, udemeriștii, aveți dublă comandă”. „Liberalii din Satu Mare sunt niște boi. Nu că cei din restul țării ar fi altfel. Eu pot să vă dau în scris că nu acționăm cu dublă comandă, ci cu o comandă unică. Dacă nu mă credeți, întrebați-l pe Victoraș. Orbán”.

Marți

Șucăr la ședința liberalilor. Pentru prima oară în istoria organizației, Bolovan a fost înfruntat de un primar care i-a reproșat că de multă vreme ia decizii de unul singur, uitând de principiul conducerii colective. Bolovan s-a apărat: „Eu întotdeauna am fost împotriva colectivului, că și acum plâng după pământul, caii și vitele pe care a trebuit să le băgăm în CAP”.

Miercuri

Ianoș vrea să revoluționeze zona Brusturi: „Ne-au arestat primărița pentru un rahat de acuzație de tentativă de omor. Să fim serioși, eu o cunosc pe doamna. Dacă-și punea în cap să lichideze pe cineva, o făcea. De la o vreme nu mai pot fura oamenii, că se pune potera pe ei”. „Și care e soluția găsită de partid?”. „Am cerut consilierilor să nu mai meargă la ședințe, să se dizolve Consiliul Local. Dacă tot nu putem construi o comună după chipul și asemănarea noastră, măcar tălpi să arătăm că suntem în stare să punem”.

Joi

Birtașul s-a umplut de procese, vreo 3.000 la număr, cu oameni nemulțumiți de exproprieri, amendați care contestă contravențiile și organizații care cu asta se ocupă. „Cred că-mi fac flotant la Tribunal și-i rog pe cei de la asociație să mă scoată de la întreținere”. „Dar mergeți la toate procesele?”. „Mă duc la cele mai importante, dar nu m-ar mira ca de acum înainte să ceară pârâcioșii să fiu dus la judecată cu mandat”.

Vineri

Veste mare pentru înotători: s-a redeschis Bazinul Olimpic, după ani de reabilitare și cheltuieli din care se puteau face alte două bazine. Șeful din Primărie care a coordonat lucrarea a explicat: „Mă rog la Dumnezeu să țină investiția măcar până semnez recepția”. „Păi, și după ce pleacă constructorul, nu mai răspunde? Nu există garanții de bună execuție?”. „După ce pleacă ei, abia aștept să plec și eu, că m-am săturat deja. Aici, la Primărie, e de muncă, nu glumă”.

Sâmbătă

Vești bune pentru cei ținuți în beznă: vor fi iluminați de 2.000 de becuri de tip LED. Un slujbaș a explicat: „Vrem să mai reducem factura la electricitate, că riscăm să intrăm în faliment. Soluția să oprim noaptea iluminatul se poate întoarce împotriva noastră. Și așa avem o grămadă de vandali și infractori”. „Sunteți fraieri. Aplicați modelul din Piața Unirii și nu veți mai plăti niciun ban”.

Duminică

Ironia sorții. Să amplasezi într-un parc o fabrică de drujbe. Chiar dacă e parc industrial.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de eS | 26 august 2022 18:35

    Doamna primar atita reclama face zonei Brusturi incit ar avea șanse sa devina medaliata ce către cineva.