Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Birtașul s-a decis să pună pavaje care să reziste și la tancuri

Luni

Vio către Ghiusi: „Hopa, deja se dă benzină cu rația în țara lui Viktor? 20 de litri pe zi?”. „Veșnic vă legați de iliberalul nostru! Să știi că 20 de litri zilnic nu e puțin, mai ales dacă folosești benzina exclusiv pentru eradicarea păduchilor de diferite lățimi”.

Marți 

Sătul de reclamațiile pentru calitatea pietrelor din pavaj, Birtașul a decis: „În noua Piață am folosit pietre cu cuarț la suprafață”. „Preconizați ca și acolo să circule camioanele alandala, ca în Piața Unirii?”. „La cum e situația internațională, pavajul trebuie să reziste și la tancuri, că nu se știe când vin rușii să ne elibereze”.

Miercuri

Organizatorul olimpiadei porumbeilor, despre manifestare: „Habar nu aveți ce fain hobby este să crești porumbei voiajori. Nu mai spun că la expoziție vor veni porumbei în valoare de 50 de milioane de euro”. „Păi, atâta nu valorează tot Parlamentul României, cu Casa Poporului cu tot”. „Acuma înțelegi cu adevărat semnificația expresiei: ai scăpat porumbelul?”.

Joi

A început reabilitarea Palatului Ullmann. „Nu pot să cred că tocmai voi, slujbașii Primăriei, nu aveți toate documentele în regulă. Dacă eram eu în locul vostru, mă amendați de nu mă vedeam”. Slujbașul care se ocupă de reabilitare mi-a explicat: „N-avem toate hârtiile de la Cultură pentru că încă nu s-a făcut descărcare arheologică la cimitirul de porumbei din podul clădirii, unde nu s-a făcut curat din 1920”.

Vineri

Tabăra de sculptură de la țară s-a încheiat cu niște concerte de pomină. Primărița mi-a explicat scopul manifestării: „Am adus sculptori care să cioplească în lemn. Am vrut să le arăt țăranilor că toporul se poate folosi și altfel decât să rezolvi problemele de mejdă cu vecinii”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara: „Mare tragedie! S-au plâns apicultorii că producția de miere a scăzut cu 55%. Bine că soțul meu nu a apucat această dramă”. „Dar consuma multă miere?”. „Cam 100 de kile pe an. O băga în pălincă”.

Duminică

În nenorocitul ăsta de oraș nu a mai plouat de un an. Doar la UPU plouă peste tot.


*
*