Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: A început marea săpătură din centrul orașului, Birtașul pune în mișcare compania aviatică

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că ați dat afară șefii de la Meteo pentru că nu v-au asigurat un cer destul de senin ca să se vadă artificiile de sărbătoarea voastră națională”. „E primul pas al lui Viktoraș să facă ordine și în zona atât de slab reglementată a fenomenelor meteorologice. După asta cred că va modifica și accelerația gravitațională, să poată tot ungurul să se deplaseze mai ușor prin țară, ca americanii pe lună”.

Marți 

Birtașul a declanșat marea săpătură din centrul orașului. „Timp de 2 ani veți merge prin buricul târgului doar în vârful picioarelor, să nu stârniți praful”. „Dar nu v-ați gândit și la rute alternative? Că practic blocați jumate din oraș”. „Cum să nu ne gândim? Păi, de ce crezi că am înființat compania aviatică, doar să ne lăudăm cu ea? Cetățenii care vor să treacă prin centru o vor putea face pe calea aerului, într-un survol ce nu va dura decât câteva secunde”.

Miercuri

Beni Hill Asfaltatorul a mai scăpat de un dosar penal. De evaziune. „Sincer, la ce hal de justiție avem, îmi pare rău că n-am făcut mai multe manevre. Dacă aveam mai multă minte, îl rugam pe Depanator să-mi dea jumătate din terenul județului, că oricum nu pățeam nimic”. „Dar cu evaziunea fiscală cum e?”. „Eu am plătit rapid paguba, să n-am probleme de bulău, iar fraierii mi-au dat banii înapoi. Să fie primiți!”.

Joi

Bolovan în Basarabia: „Am vizitat obiectivele de investiții făcute din banii județului. Oamenii de acolo s-au mișcat foarte bine”. „Credeți că prin asta va crește sentimentul unionist?”. „Sau din contră. Că dacă văd basarabenii că-i verificăm la cum cheltuiesc și ultimul bănuț, s-ar putea să prefere să se lipsească de așa neamuri”.

Vineri

Păsztorul, luat la bani mărunți pentru investițiile făcute: „Ce tot umblați după mine? Da, eu am decis ca, în loc de baraje, să fac cantoane. Că la baraj degeaba te duci cu mândrele, n-ai tu un pat matrimonial, un jacuzzi, o blană de urs în fața șemineului. Dacă le duc la canton, multe fraiere o să creadă că le duc în Elveția, că acolo sunt o grămadă de cantoane”.

Sâmbătă

Centura Aleșd e în pericol să nu se mai facă. Unul dintre cei afectați de noul drum a explicat: „Am atacat în instanță Hotărârea de Guvern. Dacă nu funcționează, oricum mergem până la capăt”. „Asta ce înseamnă?”. „Că o să aduc în zonă castori, urși, lilieci, vânturei de seară, floare de lotus, de colț, schelete, monede dacice. Orice, numai să blocăm șoseaua care ne va face nouă viața grea și celorlalți participanți la trafic viața mai ușoară”.

Duminică

Puradel despre bugetarea participativă: „Vedeți că nimeni nu se mai bagă la proiecte de acest gen?”. „Dar care să fie cauza?”. „După ce că sumele sunt foarte mici, vin micimanii din Primărie și te verifică la centimă. Iar asta îi descurajează pe antreprenorii de teapa mea. Eu prin bugetare participativă înțeleg ca Primăria să participe cu banii, iar eu cu sifonarea lor”.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de ciudat | 29 august 2022 12:50

    Asteptam cu sufletul la gura comunicatul de la OTL: Staţionări tramvaie în 22 august 2022.
    Dar n-a mai venit!
    Motivul a fost o ploicica de 10 minute care a inundat linia de tramvai taman pe portiunea noua de langa depou. Potiune noua poiectata evident fara scurgeri, ca doar Peta e departe la 2-3 metri.
    Si nici pe bihorel nu l-am vazut comentand pe tema asta. Doar elogii…dezvoltare…mobilitate…bani „eioropeni”…etc. Si aialalti cum ca „e rai”