Gherila anti-Petroniu

Credincioşii sălăjeni, revoltaţi de abuzurile episcopului Petroniu, fost vicar de Oradea, i-au tras o pagină pe Facebook, botezată „Petroniu Florea, episcopul metrosexual care ia decizii în numele Domnului”, prin care îl acuză că şi-ar urmări doar propriile interese fără să-i pese de credincioşi.

Înscăunat cu sprijinul episcopului de Oradea, Sofronie Drincec, care îl voia plecat de aici cât mai iute, Petroniu şi-a urcat în cap credincioşii prin taxele puse pe biserici pentru a-şi ridica în Zalău un palat estimat la 6 milioane de lei noi.

Asta, deşi administraţia judeţului i-a pus la dispoziţie un imobil în care se putea stabili! Locuitori ai celui mai sărac judeţ din vestul ţării, sălăjenii vorbesc că Preasfinţitul şi-a tras un salariu de peste 6.000 lei, de care nici măcar nu e nevoit să se atingă pentru că îşi decontează la Episcopie toate cheltuielile.

Mai mult, Petroniu e încondeiat că se dedulceşte cu excursii exotice prin Africa, unde îşi plimbă crucile de aur masiv, în vreme ce credincioşii sunt obligaţi să facă alături de preoţi „muncă voluntară” la construcţia Episcopiei.

Sălăjenii se crucesc şi văzând că, spre deosebire de ei, Petroniu întinereşte pe zi ce trece, iar din grizonat devine brunet ca pana corbului. Nu atât de la traiul bun, cât de la vopseaua cu care îşi acoperă părul şi barba. Cam cum zice proverbul cu lupul şi părul…


*
*