Primăriţă penăliţă

Bihorel a aflat că primăriţa Bihariei, Nagy Gizella, face naveta cam des pe la Parchet, unde dă cu subsemnatul într-un dosar în care este cercetată alături de mai mulţi funcţionari pe care-i păstoreşte.

Acuzaţiile? Abuz în serviciu şi fals cu privire la măsluirea unui titlu de proprietate pentru o tarla de aproape 4 hectare. Mânăria a ieşit la iveală în 2007, când două localnice care se credeau proprietare cu acte-n regulă pe teren au vrut să-l vândă.

Aşa au aflat că pe aceeaşi suprafaţă, înscrisă în titlul lor de proprietate încă din 1995, s-au înstăpânit alte două persoane, în baza unui alt titlu, emis în 2003.

Scandalizate, au cerut explicaţii, iar Gizi le-a calmat… modificând cu mânuţa acest al doilea act. Lucrurile s-au liniştit până în 2010 când, după ce au aflat că pe terenul lor va trece autostrada, proprietarele au vrut să-şi întăbuleze pământul ce urma să le fie expropriat.

Atunci au aflat că fuseseră din nou păcălite de primăriţă, care avizase deja o documentaţie de expropriere, dar pe numele şi în beneficiul celorlalte două persoane cărora UDMR-ista le făcuse plocon terenul în 2003.

Bihorel e tare curios să vadă acum dacă doamna Gizi va reuşi să scape de Parchet la fel de uşor cum a făcut-o cu proiectul Aparegio, unde anul trecut a dat cu piciorul la 5 milioane de euro, doar ca să pară populară în ochii localnicilor în prag de alegeri.


*
*