Şcolarizare cu amendă

Vă amintiţi de directoarea şovină a Şcolii gimnaziale Szacsvay Imre, Pasztor Gabriella? Cea dată în vileag că poruncise femeii de serviciu care îngrijeşte localul din strada Stânişoarei, împărţit cu Colegiul Eminescu, să vegheze ca nu cumva elevii români de aici să facă pipi în WC-ul rezervat copiilor maghiari?

Şi care amenajase în aceeaşi clădire o cantină doar pentru micuţii maghiari, în pofida unei decizii luate încă din toamna trecută de Sanepid, care constatase că localul era prea plin de igrasie pentru aşa ceva?

Ei, bine, se pare că dezvăluirile BIHOREANULUI i-au picat greu UDMR-istei, pentru că Sanepidul – aflând că sala de mese „maghiară” funcţiona în continuare clandestin – a făcut un nou control în şcoală săptămâna trecută.

Iar de data aceasta inspectorii nu doar au mustrat-o, ci i-au şi dat directoarei o amendă, aşa că Pasztor a închis sala de mese şi le-a comunicat părinţilor că n-au decât să-şi hrănească copiii cum or şti.

Probabil cu sandviciuri de-acasă, dacă farfuria cu gulyas nu mai au pe ce mese s-o pună, doar să nu fie şi asta un nou pretext pentru ca oamenii să ţipe că-s discriminaţi!


*
*