Gala Premiilor lui Bihorel: Patronul Nutripork, Iosif Pazurik, a primit clame anti-putoare pentru nas (FOTO)

La ediţia din acest an a galei sale, desfăşurată marţi seara, la Teatrul Regina Maria, Bihorel nu s-a putut abţine să nu-l taxeze şi pe Iosif Pazurik, proprietarul fermei Nutripork, cea care a generat mirosuri nu tocmai plăcute mai ales pe perioada verii în oraş. Acesta a primit, aşadar, premiul „Oraşul îl iei la pas / Numa’ de ai vată-n nas”.

„Domnul Iosif Pazurik e om de afaceri. Aşa că şi-a făcut o crescătorie de porci lângă oraş. La câte porcării se petrec aici cea a domnului Pazurik ar fi trebuit să treacă neobservată. Din păcate pentru el slujbaşii de la Garda de Mediu şi de la Agenţia de Protecţie a Mediului, s-au încăpăţânat să suţină că lor nu le pute nimic. Singura soluţie de ascăpa de aceste mirosuri stânjenitoare este să mutăm oraşul la o depărtare de 30 de km de crescătorie sau agenţia de protecţie a mediului la Cluj”, a dat citire Richard Balint motivaţiei din spatele premiului oferit lui Iosif Pazurik.

De asemenea, înainte să-l cheme pe Pazurik pe scenă, amfitrionul Mircea Chirilă, a dat citire diplomei acordate acestuia, care a inclus şi un beneficiu neprevăzut de pe urma putorii din oraş: „Orădeni, sunteţi salvaţi, /N-o s-aveţi refugiaţi. /A porc de o mirosi / Sirienii n-or veni”.

Proprietarul fermei Nutripork a primit apoi de la directorul BIHOREANULUI un cadou personalizat: un set de clame de rufe. „Vă dăruim trusa de plimbare a fiecărui orădean: clamele de rufe pentru nări”, a spus acesta.

Drept răspuns, Iosif Pazurik spus că, deşi critica „este justificată”, „generarea de mirosuri nu este obiectul nostru principal de activitate”, spre amuzamentul publicului.

Devenind mai serios, Pazurik a precizat că mirosurile „sunt un efect al producţiei industriale zootehnice”. „Este o activitate necesară şi uneori generatoare de disconfort. Ferma care se află în apropierea oraşului am moştenit-o de la vechea comenduire şi noi doar am modernizat-o”, s-a apărat acesta.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de putzurica | 20 noiembrie 2015 17:11

    bai patroane *, cu ce ne ajuta pe noi faptul ca te-ai dat in spectacol, orasul inca pute a porc de azi vara, inca nu a iesit tot mirosul de porci de la ferma aia nenorocita care funtioneaza cu autorizatie luar pe sest si mita. Toata lumea se distreaza, toti penalii si hotii iau premii, treaba merge inainte, se da si se ia mita la greu fara ca nici un penal sa ajunga la zdup, iar ei se distreaza ca sintem niste prosti care inghit tot rahatul lor…