Colegiu sub lacăt: Directoarea Colegiului Transilvania a vrut să-i închidă pe dinăuntru pe elevii din internat

Deşi dată în vileag de BIHOREANUL că s-a străduit să muşamalizeze o tentativă de viol petrecută în internatul unităţii, directoarea Colegiului Transilvania din Oradea, Mariana Ruge, continuă abuzurile, hotărând mai nou să încuie toate căile de acces în unitatea de învăţământ, aşa că în incinta acesteia nu mai au voie să intre nici măcar soţii ori soţiile profesorilor şi celorlalţi angajaţi, toţi fiind ţinuţi la poartă de paznici.

Directoarea a poruncit să se închidă cu cheia chiar şi toaletele în timpul orelor de curs, aşa încât dacă un elev are o nevoie urgentă în afara pauzelor trebuie mai întâi să găsească o femeie de serviciu care să-i deschidă buda. Până şi uşa Secretariatului e deschisă numai în anumite ore, când este program cu publicul, în rest secretarele şi directoarea închizându-se pur şi simplu pe dinăuntru, ca să nu le deranjeze nimeni.

Culmea e că, sub pretextul că vrea să-i ştie în siguranţă pe elevii cazaţi în internat, directoarea a cerut ca aceştia să fie închişi pe dinăuntru pe timpul nopţii şi doar pentru că s-au opus părinţii n-a putut pune în practică decizia.

Bihorel îi recomandă doamnei directoare s-o lase mai moale cu ferecarea şcolii, că până la urmă datoria sa şi a colegelor e să deschidă minţile elevilor, nu să încuie tot ce le stă în cale.


*
*