Defrişare tăiată: Ancheta în cazul angajaţilor Ocolului Silvic Dobreşti stagnează, iar bănuiţii s-au întors la locul de muncă

Cu doi ani în urmă, inspectorii Romsilva descopereau în pădurile de fag şi stejari seculari ale Ocolului Silvic Dobreşti un jaf de peste 6 milioane lei, conducerea Regiei suspendându-i din funcţii pe angajaţii bănuiţi de complicitate la hoţie, dându-i pe mâna procurorilor şi cerând să se ia măsuri pentru recuperarea prejudiciului.

Bihorel a aflat însă că ancheta bate pasul pe loc, iar între timp suspecţii au fost repuşi în drepturi şi au revenit la slujbele bănoase. Mai mult, expertiza de specialitate pe care Regia Naţională a Pădurilor a cerut-o pentru stabilirea exactă a pagubei s-a finalizat cu o glumă tristă, autorii concluzionând că cele 3 rezervaţii de 70 de hectare de goruni seculari n-ar fi valorat decât… 20.000 lei.

Drept e că experţii lu’ peşte nu s-au sinchisit să se afunde prea adânc în inima pădurilor defrişate, ci au stat mai la drum, mai exact la drumul mare, acolo unde abia încep adevăratele hoţii.


*
*