Zece observații despre reunirea noului Parlament

1. Ludovic Orban a fost votat președinte la Camerei Deputaților noaptea, ca hoțul.

2. Senatoarea Șoșoacă de la AUR nu are voie să vină la Parlament fără mască pentru că adeverința medicală nu este contrasemnată și de un medic veterinar.

3. Ilie Bolojan a fost văzut la o benzinărie de unde a cumpărat o pungă de gheață, semn că a rămas cu buzele umflate.

4. La cum arată alianța de la conducere, este clar că și Guvernul va fi condus de domnul Orban. De Viktor Orbán.

5. Kelemen Hunor a declarat că s-a întâlnit cu Viktor Orbán, „ca să-i spun cine suntem și ce vrem”, din cauza unei duble confuzii: l-a confundat pe Ludovic cu Viktor și Bucureștiul cu Budapesta.

6. În sfârșit a intrat în Parlament și un participant la Revoluție. E vorba de un parlamentar de la AUR, care în 22 decembrie 1989 a participat la Revoluție în calitate de militar care a tras în mulțime.

7. Ludovic Orban a recunoscut că, dacă ar fi fost în puterea lui, pe lângă ministerele cedate colegilor de alianță i-ar fi dat și lui Szabó Ödön funcția de președinte al României, numai să ajungă el șef la Camera Deputaților.

8. Presa nu înțelege de ce doamna Șoșoacă se opune purtării măștii. La ce față are, masca ar avantaja-o la fel cum și o burka i-ar mai atenua din siluetă.

9. Într-un moment de sinceritate, domnul Ludovic Orban s-a adresat votanților liberali: „În 2016 v-ați pișat pe el de vot. Acum m-am pișat eu pe votul vostru”.

10. Ioan Mang a fost văzut cum a intrat în opoziție. O poziție relaxată, cu capul pe birou.


*
*