Un pâlc de ONG-uri vor ca în Piaţa Unirii să se găsească iarbă la discreţie

După ce câţiva arhitecţi au făcut ţăndări proiectul reabilitării Pieţei Unirii, a venit rândul ONG-urilor care apără spaţiile verzi să sară la beregata viceprimarului Mircea Mălan.

Oamenii au dreptate, dacă dorim cu adevărat să fim oraş turistic, trebuie ca în Centru să avem iarbă la discreţie. Priviţi-i pe cei din Amsterdam. Oraşul colcăie de turişti tocmai din acest motiv. De asemenea li se atrage atenţia edililor că în piaţă există arbori de preţ care nu trebuie sacrificaţi. E vorba de nişte plopi care au preţ, e drept că unul derizoriu, dar totuşi preţ. Ecologiştii îşi doresc ca turiştii să se poată odihni la umbra frumoşilor tuia. Ce poate fi mai minunat decât să stai pe spate, la rădăcina lui nenea tuia, în speranţa că acesta se va învrednici să facă un strop de umbră.

Din tot demersul acestor ONG-uri cel mai mult mi-a plăcut denumirea unuia: Asociaţia „Gata oricând”. Este reconfortant să ştii că lângă tine sunt oameni cu suflet mare gata oricând să-ţi îndeplinească dorinţele. Mă bate gândul să-mi fac şi eu un ONG complementar care să se cheme: Asociaţia „În stare de orice”. Vă daţi seama ce show ar ieşi când s-ar întâlni „Gata Oricând” cu „În stare de orice”?


*
*