Totul la vedere: Universitarii erau cât pe ce să se trezească cu mailurile citite de şefi

Universitatea se străduie atât de mult să-şi demonstreze transparenţa încât era cât pe ce ca şi mail-urile angajaţilor să devină publice. Pentru prima oară în istoria ei, instituţia are un regulament IT ce stabileşte cum pot fi folosite calculatoarele din dotare.

Pe lângă prevederi care spun clar că acestea nu pot fi utilizate în scopuri personale, ci doar profesionale, regulamentul aprobat de Consiliul de Administraţie preciza, în forma iniţială, că „utilizatorii interni nu ar trebui să se aştepte la confidenţialitate în ceea ce priveşte utilizarea resurselor informatice şi de comunicaţii”, dar şi că toate fişierele electronice, inclusiv mail-urile, pot fi oricând accesate de şefii instituţiei.

Pus să voteze proiectul de regulament, Senatul Universităţii a modificat totuşi prevederile despre confidenţialitate, hotărând că mail-urile şi fişierele pot fi accesate doar în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.

S-or fi lecuit universitarii de prea multă transparenţă de când lectorul Ioan Hathazi şi-a expus bărbăţia pe chat, spre desfătarea unei singure studente, şi a ajuns de pomină în toată ţara!


*
*