Tokes e nervos că Ziua Naţională a României pică pe 1 Decembrie

Laci Tokes devine din ce în ce mai nervos odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă. Fenomenul este prezent şi la colegul său de salon, Corneliu Vadim Tudor, semn că boala nu ţine de etnie.

Laci baci constată că 1 Decembrie este o sărbătoare veselă pentru români şi tristă pentru unguri, prin urmare am face bine să ne găsim o altă dată. Sau, dacă se poate, niciodată!

Nici 12 octombrie al orădenilor nu e pe placul fostului episcop. Atunci au intrat trupele române în Oradea şi, mai mult, au şi rămas aici.

Acum ar trebui să înceapă negocierile. Dacă nu le place 1 Decembrie, nici nouă nu ne convine 15 martie al lor, căci revoluţionarii unguri au căsăpit românii. Rămâne ca ambele popoare să-şi serbeze zilele concomitent, ca să se bucure şi românii şi ungurii din Ardeal împreună.

Ar fi interesantă ziua de 1 Aprilie deoarece ambele neamuri sunt veşnic păcălite de popoarele amplasate mai la Vest. Mai am o observaţie, domnu’ europarlamentar. Nici Crăciunul nu e bine ales deoarece coincide cu executarea lui Ceauşescu. Ce-ar fi să-l mutăm de 30 decembrie? Deşi acolo spaţiul e cam îngrămădit pentru că atunci s-a declarat România Republică…


*
*