Dacă voi nu mă vreţi… Medicul Florin Mascaş a câştigat în instanţă prima bătălie cu Universitatea din Oradea

Situaţie haioasă la Facultatea de Medicină şi Farmacie: concediat în 2011 pe motiv că nu i s-a mai putut asigura norma didactică, medicul internist Florin Mascaş a dat în judecată facultatea şi Universitatea, motivând că statele de funcţii au fost modificate ilegal, după debutul anului de învăţământ.

Judecătorii Tribunalului Bihor i-au dat dreptate, hotărând că trebuie să i se plătească salariile din perioada în care a fost concediat şi totodată să fie reintegrat la facultate, dacă doreşte acest lucru.

Sentinţa a fost atacată de juriştii Universităţii la Curtea de Apel, unde procesul încă se judecă, dar între timp conducerea FMF a decis să-l reintroducă pe Mascaş pe statele de funcţii, fără să-l fi întrebat dacă vrea sau nu.

Medicul s-a întors în facultate, dar nici n-a apucat să-şi semneze noul contract de muncă că s-a trezit anchetat de o comisie de disciplină, pe motiv că… a tras chiulul.

În final, a fost declarat nevinovat, dar s-a şi săturat de absurdul situaţiei. Drept urmare, a anunţat conducerea FMF, prin avocat, că sub nicio formă nu va mai preda până la finalizarea procesului şi până când nu-şi va primi salariile restante. Acum mai lipseşte ca omul să fie pus de şefi absent nemotivat în fiecare zi şi să i se ceară să vină şi cu bani de-acasă…


*
*