Ţigănie de patrimoniu: Şi-a „rezolvat” locuinţa cu termopane chiar pe strada Rimanoczy

Om serios, cum îl ştim, orădeanul face tărăboi când se pune problema sistematizării centrului oraşului, dar când e vorba să aibă el grijă de propria casă, situată în buricul târgului, chiar pe strada ce poartă numele celui mai faimos arhitect din Oradea, se face că plouă.

Bihorel a observat şi vă face dovada: pe strada Rimanoczy Kalman nr. 9, unul dintre proprietarii imobilului şi-a rezolvat problema izolării termice desfiinţând două ferestre, zidind peretele în care fuseseră puse şi înlocuind geamurile din lemn cu o hidoşenie de termopan care, sub frontonul romanic, arată ca nuca în perete.

Partea bună este că, cel puţin deocamdată, nu a apucat să şi vopsească „ctitoria” în roz, portocaliu ori mov. Se zvârcoleşte bietul Rimanoczy în mormânt, nu alta…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de gogu de la Virtop | 10 septembrie 2013 16:27

    Asa si?Care-i problema ?E proprietar?Nici in sula nu-l doare de patrimoniul bolovanului….

  2. >> Postat de rimani | 10 septembrie 2013 11:15

    da ce aveti cu omu’? Ganditi-va cata economie a facut cu termopanu ala. e alb, deci mai ieftin si mai si izoleaza.
    daca ii spui ceva spune ca face ce vrea in casa lui si ca nu a avut bani de 2 oblace ca si celelalte. numa sa nu se trezeasca primaria sa il amendeze dupa ce trec 2 ani de la finalizarea lucrarii ca se prescrie fapta si numai cu hotarare judecatoreasca mai il fac sa schimbe la loc.