Retrospectiva săptămânii: Sorbonica trosneşte din toate încheieturile

Marii dascăli universitari au decis să nu facă reduceri şi să moară împreună cu toţii. Rectorul Barney părea mai optimist: „Deocamdată facem alegeri pentru Senat”. „Voi faceţi alegeri şi poate Sorbonica se închide…”, le-am reproşat. Totuşi, e puţin probabil cum nici bani de lacăt nu există…

Luni

Vio către Ghiusi: „Tu joci la Loto?”. „Nu, io joc numa’ la nunţi, şi numa’ ceardaş!”. „O câştigat un consătean de-al nostru marele premiu de 2 milioane de euro. Ăla da noroc!”. „Pun pariu că ăsta a mâncat mult rahat la viaţa lui…”. „Exact ca noi. Şi noi am mâncat destul, doar că n-am câştigat la Loto”.

Marţi

Sorbonica trosneşte din toate încheieturile. Marii dascăli universitari au decis să nu facă reduceri şi să moară împreună cu toţii. Rectorul Barney părea mai optimist: „Deocamdată facem alegeri pentru Senat”. „Voi faceţi alegeri şi poate Sorbonica se închide…”, le-am reproşat. „N-are cum: suntem aşa săraci că nici bani de lacăt ca s-o închidem nu avem”.

Miercuri

Toaletări la Ştrandul Municipal. Adică s-au montat nişte toalete noi. Concomitent, s-au toaletat şi nişte plopi, spre disperarea ecologiştilor. Gică Contra s-a revoltat: „În loc să tundă frumos pomii, i-au crăcit, adică le-au tăiat crăcile”. „Dar nu era riscul să pice pe cetăţeni?”. „Şanse mici. La fel ca pentru muşcătura mortală de câine maidanez”.

Joi

Tanti Zoe pensionarara, venind tristă de la brutărie: „Am crezut că o să scadă preţul la pâine dacă s-a redus TVA”. „Şi nu-i aşa?”. „Mi-a zis vânzătoarea să fiu bucuroasă că nu l-au mărit!”. „Dar nici făina nu s-a ieftinit?”. „Ba da, dar a zis patronul că noi românii suntem prea săraci ca să cumpărăm ieftin”.

Vineri

Toată lumea merge la şcoală şi la serviciu, doar Consiliul Judeţean a rămas în vacanţă de un an. Depanatorul mi-a explicat: „Noi ne odihnim pentru că ne-am făcut treaba”. „Treaba mare? Aia cu Muzeul şi Aeroportul?”. „Dacă nu facem nimic, nu ne critică nimeni. Uită-te la fraierii de la Primărie cum îi înjură lumea că sparg străzile ca să bage apă!”.

Sâmbătă

Juji şi-a pus dobermanul în poşetă şi a plecat în parc să-şi cipeze javra. „Cum poţi suporta să ţii ditamai dulăul de 50 de kile în apartament? Nu miroase?”. „M-am obişnuit. Că mai am în casă şi un bou de 80 de kile, iar ăla miroase a bere şi mă iubeşte mai puţin decât câinele. Nici nu ştiu pe care să-l castrez”.

Duminică

Ţăranii sunt chemaţi să depună cereri de subvenţii la bovine. Bovinele din Parlament primesc şi ele subvenţii?


*
*