Retrospectiva săptămânii: Sondajul privind destinaţiile Aeroportului are o primă concluzie

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut, mă, cât costă mentenanţa la centrala aia nouă pe gaz?”. „Ce tot vă plângeţi? Aţi luat centrala pe gratis?”. „Am luat-o!”. „Atunci este exact ca în căsnicie. Iei nevasta gratis şi apoi plăteşti o viaţă întreagă”.

Marţi

Menajerul de la Aeroport, care conduce instituţia încă din vremea lui Traian Vuia, a povestit: „Am decis să facem un sondaj printre pasageri, să vedem ce destinaţii externe ar dori”. „Aveţi o idee conturată?”. „Da, numărul destinaţiilor coincide cu numărul pasagerilor”.

Miercuri

Nae Poliţistul: „Am prins un fost campion naţional la tir că a împuşcat doi cerbi. Îţi dai seama, să meargă la braconaj şi să ucidă două animale care costă 24.000 de euro!? El, marele campion la tir”. „Da’ cine ai fi vrut să meargă la braconaj? Stevie Wonder?”.

Joi

Un şef de la ANAF despre descinderile la Piaţa en-gros: „Am zis să facem controale şi în domeniul legumelor şi fructelor, deşi, sincer, nu am nicio satisfacţie profesională”. „De ce?”. „Păi la ce evaziune nesimţită e pe-acolo nu trebuie să fii mare profesionist să vezi manevrele”.

Vineri

Injinieru’ mi-a explicat cum vine chestia cu prăbuşirea grindei la pasajul de pe Centură. „Eu mă aşteptam de mult să se petreacă aşa ceva, mai ales când i-am văzut că toarnă grinzile în noroi, în spatele şantierului”. „Dar grinda aia nu prezintă un pericol public?”. „Aia nu, că s-a rupt, şi n-o să poată fi folosită la montaj”.

Sâmbătă

Expertul care a studiat accidentul din Apuseni: „Orice anchetă porneşte de la premisa că mortu-i de  vină”. „Aşa şi aici?”. „Cam aşa. Dar eu am constatat că avionul a mai zburat încă 2 kilometri după ce carburatoarele au îngheţat”. „Cum aşa?”. „De sus în jos”.

Duminică

Echipa de polo, înecată la Budapesta. Cineva le-a scos dopurile de la colac.


*
*