Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Șeful PSD-ului vorbește mai bine ungurește decât românește

Luni

Vio către Ghiusi: „Am înțeles că cei de peste graniță nu vor o alianță cu orașul nostru”. „Dacă mă uit în istoria comună, avem secole de alianțe, consfințite cu ghioaga, flinta, halebarda și pușca. Mai bine dușmani pe timp de pace decât aliați pe timp de război”.

Marți 

De când i se spune Ianoș, șeful Pesedeului a început să vorbească mai bine ungurește decât românește, în semn de respect față de șeful de la Consiliul Județean. „A venit prima ministru la noi și io organizat la ele un mulțime de baie”. „Adică ai băgat-o de mai multe ori în apă?”. „Mulțime de baie spus? Io vrut se spuie baie de mulțime”.

Miercuri

Un candidat la Președinție a declarat că nu sloganul „fără penali” e valabil, ci „fără proști în politică”. Un fost primar de Binș s-a arătat revoltat: „Asta-i discriminare! Unii vor fără penali în politică, alții fără proști. Dar ce ne facem noi, care suntem și penali, și proști?”.

Joi

Nae polițistul: „Am dat peste cap planurile lui Bolovan. Spera să aducă noile tramvaiele, dar am cerut modificări”. „Ce modificări?”. „Să aibă fiecare baterie, ca să poată ieşi singure din intersecție când pică curentul”. „Alte pretenții?”. „Poate n-ar strica să fie dotate cu vagon restaurant”.

Vineri

Senatoarea de la Sorbonica a pierdut procesul de plagiat. Femeia, disperată: „Am încercat de toate. Am înlocuit cartea plagiată cu una curată. M-am judecat cu autorul, cu presa, cu toată lumea…”. „Şi nici un rezultat?”. „Nimic. Doar un lucru n-am încercat. Să recunosc că am furat și să-mi dau demisia din Universitate”.

Sâmbătă

Bolovan a decis să-i ajute pe viitorii IT-ști doar dacă nu sunt din municipiu. „Viitorii studenți țărani n-au unde dormi și ce mânca. Cei de la oraș pot sta la părinți”. „Stau pe dracu’, că mai bine merg la Cluj sau Timișoara”.

Duminică

Aștept ca Beni Hill asfaltatorul, Ianoș și ministrul Cuc să iasă pe ciotul de drum, să anunțe anularea licitațiilor la autostradă.


*
*