Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ianoș își schimbă numele în „Nelu Paralelu”

Luni

Vio către Ghiusi. „Am înțeles că vreți încă o școală maghiară, pe malul stâng, dar fără să mutați elevii din actualele școli”. „Păi nu-i bună ideea? Mai înființăm niște posturi de directori, că nu ne putem plăti toți clienții din furăciunile de la Consiliul Județean”.

Marți 

Ianoș: „Vă rog ca de-acum înainte să nu-mi mai spuneți Ianoș, ci Nelu Paralelu. Să vadă și stăpânii mei de la București cu cine mă lupt eu aici, pe plan local”. „Dar ce te faci dacă pică Dragnea, rămâi fără funcție?”. „Păi ăsta-i baiul, că pierd funcția și funcția creează organul. Și unde organ nu e, degeaba ai harem”.

Miercuri

Tanti Zoe pensionara, la aflarea veștii că referendumul costă peste 163 milioane de lei: „Maică, de banii ăștia ar putea să ne mai îndulcească bătrânețile”. „Da, dar măcar homosexualii n-or să ne ia copiii”, am provocat-o. „Care copii? Cei 50.000 de copii abandonați de familiile tradiționale?”.

Joi

O doctoriță revoltată: „Nu se mai dau bani, de două luni, pentru centrele de permanență”. „Și nu ați făcut gălăgie la DSP și la Minister?”. „La DSP nu îndrăznim, ca să nu-i trezim pe funcționari. La Minister nu putem, că ne-a zis ministra să deschidem gura doar la masă”.

Vineri

La Summitul celor Trei Mări noi am ieșit cel mai bine. Șeful patronatului, care chelnerea și el printre invitați, a explicat: „Polonezii vor să se facă o autostradă. Numai așa vom avea și noi un drum ca lumea. Dacă ținem cont că ungurii vor un tren rapid până la Cluj, ne trezim cu infrastructură fără să băgăm un ban”.

Sâmbătă

Nae polițistul. „Oamenii legii au ajuns să fie loviți. Am făcut un baraj rutier și un nebun a intrat în oamenii noștri de i-a băgat în spital. Păi să nu-i legi de calorifer și să le bagi mințile în cap cu bastonul?!”. „Și cu jandarmii loviți la miting cum e?”. „Povești. Jumătate au enurezis nupțial, că au făcut pe ei când i-au chemat la declarații la Parchet. Mai sunt și cu diagnosticul de fimoză, dar nu e din 10 august”.

Duminică

S-a înălțat gardul cimitirului. La Înviere, doar cei cu condiția fizică bună vor putea ieși în lume.


*
*