Mângâierea lui Pásztor: După ce a fost „executat” de șefi, Sarkadi va fi adjunct la Filarmonică

Slujitorii loiali nu cârâie nici când le dai un șut în fund. Doar, doar vor primi o răsplată… Afirmația e valabilă şi la UMDR și la Consiliul Județean Bihor.

După cum BIHOREANUL a scris, Sarkadi Zsolt, care conducea Direcţia de Administraţie Publică Locală a CJ, a fost „executat”, la finalul lunii august, când i s-a desfiinţat postul. Motivul? Subordonatul lui Pásztor, Mang şi Bodea nu reuşise să ascundă de ochii opoziţiei raportul Curţii de Conturi, care arată învârtelile făcute de şefii instituţiei. Spre deosebire de alţi angajaţi maziliţi prin reorganizare, Sarkadi va primi, însă, un post nou-nouţ, care a fost înființat tocmai pentru el: director adjunct la Filarmonica de Stat din Oradea.

Instituţia nu duce lipsă de şefi, director general fiind UDMR-istul Meleg Vilmos, iar director artistic Vasile Foica.

În prima fază, Sarkadi ar urma să ocupe postul ca interimar, până la organizarea unui concurs. Omul a mai fost manager plin al Filarmonicii, însă în 2009 şi-a dat demisia în mijlocul unui scandal cu angajaţii, care-l acuzau că maghiarizează instituţia de cultură. Deci, cum ar zice elnök-ul Pásztor, omul potrivit la locul potrivit…


*
*