Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ianoș e supărat că ungurii îl preferă pe Ilyes

Luni

Vio către Ghiusi. „Am văzut că băgați bani la greu în Ardeal. Cum ar veni, cumpărați provincia la bucată”. „Ați vrea voi! La ce politicieni aveți, cred că o să luăm Transilvania pe gratis, ba mai ne dați și ceva ieșire la Mare”.

Marți 

Ianoș ultragiat, pe bună dreptate. „Eu nu m-am plecat în fața pretențiilor nerușinate ale aliaților, dar nu știu de ce mă dor rotulele”. „Poate ai stat prea mult pe ele”. „Acuma să-i văd pe cei care m-au botezat Ianoș cum o să schimbe discursul. Ianoș, adică Ioan, nu a fost bun, dar o să fie bun Ilyes, adică Ilie?”.

Miercuri

De vorbă cu maica Drezina. „Cum vine asta, că se mai face o dată Învierea?”. „Păi, la noi e ca la Loto. Dacă nu se câștigă nimic săptămâna asta, se reportează pe săptămâna următoare”. „Dar nu e neobișnuit să vopsești ouă roșii vara?”. „Uită-te și tu pe geam. Asta-i vară?! S-a dus dracului și clima asta”.

Joi

Un taximetrist mi-a explicat cum vine treaba cu distanțarea socială. „Ne obligă să punem niște panouri de plexiglas, pentru separare”. „Și nu e bine?”. „Ba da, măcar așa se vor auzi mai slab manelele pe bancheta din spate. Dar eu sunt bucuros, mi-era frică să nu le vină ideea să ne ducem clienții cu remorca”.

Vineri

Un cetățean care și-a incendiat gunoaiele a fost amendat de Garda de Mediu. „Știi ce nu înțeleg? A fost de ajuns să vină unul să mă reclame și am primit amendă. Dar când sute de oameni au reclamat că mega-constructorul Haita nu avea stație de epurare la ditamai cartierul, le-au trebuit celor de la Gardă 12 ani să mimeze o amendă”.

Sâmbătă

Liberalul care și-a dat demisia și-a explicat gestul. „Eu sunt dentist și am deformații profesionale”. „Adică?”. „Păi, când i-am văzut pe cei din Consiliul Județean ce lichele sunt, mi-a venit să le scot dinții. M-am calmat scoțând dinții pacienților, la cabinet”.

Duminică

Se face o parcare la Piața Mare. Iar betoane, în loc să facem una de chirpici…


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale