Retragere fără torţe: Motivul pentru care a lipsit defilarea cu torțe de la Toamna Orădeană

Festivităţile de Ziua Oradiei au rămas fără unul dintre cele mai gustate momente de publicul larg. Dacă la ceremoniale, alocuţiuni şi depuneri de coroane participă în general doar politrucii care se dau patrioţi, oficialităţile obligate prin fişa postului, elevii aduşi cu şcoala şi pensionarii, în schimb retragerea cu torţe, executată de militarii Garnizoanei Oradea, atrăgea în centrul oraşului mii de localnici.

Începând de anul acesta, însă, defilarea cu torţe a fost anulată. Statul Major General a avizat, la cererea municipalităţii, organizarea unui ceremonial militar şi religios la statuia Ostaşului român şi la cea a fruntaşului unionist Aurel Lazăr, dar a respins desfăşurarea tradiţionalei retrageri cu torţe, pe motiv că, potrivit unor modificări de regulament operate în primăvară, militarii pot executa astel de acţiuni numai de Ziua Armatei şi de Ziua Naţională. Or fi obosit, mai ştii, de la atâţia paşi de defilare…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Konsilieru | 17 octombrie 2017 15:32

    Ei, pisicherilor! Deci, „in general” am inteles cine participa. Voi probabil ca participati in „colonel” iar altii – nenominalizati in articol – in „maior”. Da; nu pneti o intrebare acolo unde trebuie (la cei care aproba regulamentele militare – si care nu sunt militarii) si poate se lamureste cine e „obosit” in tara asta. Adica tu „in general” – buna asta – sa fii si la amiaza si seara intre plebei? Bihorel, sa fim seriosi! :-))