Retrospectiva săptămânii: Păstorul de la CJ explică de ce nu vrea ca Oradea să primească titlul de Oraș al Unirii

Luni

Vio către Ghiusi: „De câte ori am băut noi împreună în ultimii 25 de ani?”.  „De cinci ori. Adică de cinci ori nu am băut când ne-am întâlnit. Şi ne vedem zilnic”. „Și de câte ori ne-am bătut?”. „Păi nu destul ne-a bătut Dumnezeu?”. „Atunci ce se plâng ăia de la Jobbik că iau pumni în cap când vin aici?”. „Dacă iau pumni înseamnă că-s bătuți în cap”.

Marți

Fostul rector al UBB și ministru al Educației a venit să ne lumineze fără să ne bage lampa-n ochi. „Prin cărțile mele vreau să arăt ce ne așteaptă în lumea asta plină de provocări”. „Nu mai bine ați lămuri problemele cu trecutul? Că nimic nu e mai imprevizibil decât trecutul în comunism”. „Mai bine vorbim despre calorifere”.

Miercuri

Păstorul, pus într-o situație imposibilă: n-a semnat pentru ca Oradea să primească titlul de Oraș al Unirii. „Măcar ești curajos. Dar ce te-a deranjat la textul respectiv?”. „Pe mine nu m-a deranjat nimic, dar șefii mei au fost nemulțumiți”. „Dar tu ai șefi? Că știam că ai doar slugi, pe Ianoș și alții”. „Șefii mei sunt mai la vest”.

Joi

Nae polițistul: „În sfârșit avem și noi un șef femeie la comandă într-un oraș”. „Care e avantajul? Nu are așa mână grea?”. „Asta o dată. Apoi, de când a venit, au început oamenii să facă baie şi să lase înjurăturile la poarta instituției”.

Vineri

Șeful Inspectoratului Şcolar, cu site-ul făcut zdrențe. „Vă afectează că site-ul Inspectoratului a fost spart?”. „Nici pomeneală. La cum arată, ne-a prins bine. O să-l rog pe hacker să-l actualizeze și-i dau o diplomă de Bac ca recompensă”.

Sâmbătă

Cu un organizator al turului județului pe două roţi: „Ați făcut o treabă bună, păcat că nu ați popularizat-o ca lumea”. „La câte lipitori avem, am rămas fără fonduri. Și eu am simțit că ne comportăm de parcă bicicletele ar fi fost furate”.

Duminică

Le-am promis celor de la Renault prize pentru mașini electrice. Deocamdată își vor putea încărca oamenii telefoanele și țigările electronice.


*
*