Retrospectiva săptămânii: Întâlnire cu avocatul care a dinamitat DNA Oradea

Luni

Vio către Ghiusi: „Nu vă mai lăudați cu marile voastre realizări din oraș, de la începutul secolului XX! Ați avut un singur primar ca lumea, dar și noi am adus un țăran de la Vad care ne-a umplut cu bani de la UE”. „Las’ că am adus și noi un țăran din Sălaj care a umplut orașul cu apă de gură. Cu ce crezi că fac șefii UDMR gargară?”.

Marți

M-am întâlnit cu avocatul care a dinamitat DNA-ul local. Avea un hârleț și mergea spre cimitir. „Ai avut un necaz în familie?”. „Nu, o bucurie în viața profesională. Merg să îngrop DNA”. „Toți borfașii vor putea fura după pofta inimii! Se închide instituția”. „La ce înregistrări mai am, cred că îi voi închide pe cei care au populat-o”.

Miercuri

Un caftangiu care făcea trafic de stupefiante a fost sancționat exemplar: muncă în folosul comunității și puțină pușcărie cu suspendare. „Nu mai poți să vinzi un pic de iarbă că te și umflă gaborii”. „Cu câtă marfă te-au găsit?”. „Vreo două căpițe de cannabis. Și mai zic ăștia că vor să sprijine agricultura românească…”.

Joi

Bolovan, nervos pe Guvern: „După ce că nu avem buget, ne și trezim cu mai puțini bani”. „Păi, nu-i normal să hrănim paraziții care umplu bufetele în sudul țării?”. „Ni se vor da și sarcini suplimentare, să plătim ajutoarele pentru persoanele cu handicap”. „Și o să plătiți?”. „Aşa mă ştii? Numai după ce facem o revizuire a certificatelor”.

Vineri

Puradel, mirat de panica stârnită de epidemia de gripă: „Eu nu știu ce neam sensibil am devenit. Cum ai un pic de febră, cum gata, la doctor! Deși nimic nu-i mai plăcut decât să-ți fie cald iarna”. „Pe voi nu v-au vaccinat părinții niciodată?”. „Ba da, împotriva școlii și a chefului de muncă. Că noi mergem la școală numai până la ora 10, când se dă cornul și laptele”. „Și la lucru când mergeți?”. „Ai auzit tu să se dea cornul și laptele la serviciu?”.

Sâmbătă

Țăranii din județele vecine ne acuză că i-am împroșcat cu pesta porcină africană. Nae polițistul a dezminţit: „Pesta porcină e africană, nu bihoreană. Adică și noi am primit-o de undeva”. „Dar de la noi s-a răspândit la ei?”. „Păi, cu ce suntem noi de vină că suinele circulă nestingherite, inclusiv în vacanța parlamentară?”.

Duminică

România, pe loc fruntaș la corupție. Noroc cu Guvernul, că altfel eram pe ultimul loc.


*
*