Retrospectiva săptămânii: Discuție uluitoare cu discotecarul de la Finanțe

Luni

Vio către Ghiusi: „Am înțeles că-i zarvă la șefii voștri. Din cauza campaniei electorale?”. „Nu, din cauza banilor strânși pentru campanie. S-a propus ca cele 11 milioane pe care le-am livrat primarilor noștri pentru pietruiri să revină la Judeţ”. „Și ce-i rău în asta?”. „Păi și noi ce facem? Dăm șpăgile înapoi?”.

Marți

A venit discotecarul de la Finanțe. „Pentru ce ai venit? Să anunți că ne mai dai 100 de lei la salariul minim?”. „Sincer? Mă doare în cot de chestiile astea. Am vrut să văd ce cluburi aveți prin oraș, că de cele din București m-am plictisit”.

Miercuri

Ca orice primar de Binș care se respectă, și fostul e la pârnaie. Culmea, acum a primit o sentință favorabilă. Omul, însă, era resemnat: „La câte bube mai am, nu mă încălzește că am scăpat de 5 ani. Dar măcar așa vedeți și de ce sunt în stare deneaiștii când nu-i ajută judecătorii de casă”.

Joi

Revoltă și indignare la aparatul de propagandă al Consiliului Județean. Chiulăii au reușit să fete o mărgică, adică e în plan un complex sportiv care va fi gata abia prin 2021. Pentru că un primar penelist s-a lăudat cu treaba mare făcută de oamenii lui Pasztor, aceștia au reacționat violent. „Numai noi avem voie să ne batem cu pumnii-n piept, chiar dacă prin asta riscăm să facem cancer la sân”.

Vineri

Puradel, nedumerit: „La Senatul Sorbonicii marii universitari se țigănesc pe posturi”. „E normal, la ce salarii au ăștia, fac moarte de om!”, i-am explicat. „Nu-i nimic, fac și eu un stabor și ne românizăm pe zonele în care ieșim la ciordeală”.

Sâmbătă

Îndrăgitul actor va juca rolul unui pastor. „Nu-i nimic neobișnuit. Mă joc pe mine însumi. Și mie-mi place să mai bag câte o bere, le am cu cântatul și, recunosc, nici eu nu cred în Dumnezeu”.

Duminică

Dacă traficul în oraș e praf, măcar cu cel de cocaină stăm mai bine.


*
*