Salvarea lui Bungău: De ce ar putea câștiga un nou mandat rectorul Universității din Oradea

Umblă vorba prin Universitate că rectorul Constantin Bungău a suflat uşurat joia trecută, când a aflat că Marcel Boloş, şeful ADR Nord-Vest şi profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice, a fost propus ministru pentru Fondurile Europene.

Nu doar pentru că un universitar orădean, de data asta chiar serios, ajunge mai sus în ierarhie, ci şi pentru că îi uşurează lui drumul spre un nou mandat de rector, ştiut fiind că Boloş se cam gândea să candideze, împins şi susţinut de primarul Ilie Bolojan. Bihorel a aflat, de asemenea, că o nouă candidatură a lui Bungău este aproape sigură, chiar dacă rectorul refuză să vorbească despre asta, dar şi care este „trucul” pe care acesta îl va folosi.

În contextul în care Legea Educaţiei le permite rectorilor să aibă maximum „două mandate succesive, complete”, Bungău le va aminti colegilor mai uituci că în 2016, când a fost arestat la domiciliu de procurorii DNA, Senatul Universităţii l-a suspendat din funcţie.

Aşadar, acest al doilea mandat al său nu este unul complet, iar el are dreptul să candideze la încă unul. Rămâne de văzut dacă va fi sau nu cu noroc…


*
*