Retrospectiva săptămânii: Dezvăluirile lui Barney la Zilele Carierei

Luni

Vio către Ghiusi: „Ce părere ai de inaugurarea statuii Regelui Ferdinand?”. „Dacă noi aveam ocazia să dezvelim monumentul vreunui rege, nu numai că veneam să defilăm cu toată armata prin oraș, dar nici nu mai plecam în veci de aici”.

Marți

La Zilele Carierei i-am găsit pe Bolovan, Îndrăgitul și, evident, rectorul Barney. Acesta din urmă le-a spus studenților: „Nu trebuie să vă faceți griji pentru cariera voastră. Puteți învăța oricât, dar parcă e mai bine să ai noroc”. Un student a cerut lămuriri, aşa că i-a răspuns: „Noi, profesorii universitari, puteam face zece facultăți. Fără Sorbonica eram în foame”.

Miercuri

Un arhitect clujean a pus punctul pe i: „Centrul orașului vostru arată, fără supărare, ca un sat”. „Dar după ce ți-ai dat seama? După numărul mare de clădiri cu un singur nivel?”. „Sincer? Mai mult după numărul de țărani care îl populează”. Cred că nu ne poate ierta că iarăşi i-am bătut la baschet.

Joi

Tanti Zoe pensionara, uluită de câtă lume a venit la Stret Food: „Nu mi se pare normal să se înghesuie atâta lume ca să mănânce mâncare scumpă de la o mașină”. „S-au schimbat vremurile. Numai pensionarii își permit să mănânce la restaurant”. „S-au schimbat pe dracu’. Zeci de ani, când mergeam în excursii, mâncam și eu de la mașină. Din portbagaj”.

Vineri

Nae polițistul: „Am primit temă să verific dacă se mai folosesc paie, pahare și farfurii din plastic”. „O să-i amendați pe cei care nu se conformează?”. „Dacă-i ordin, recuperez și silicoanele de la femei, că și alea-s tot un fel de plastic”.

Sâmbătă

Puradel a venit cu basca-n mână la Primărie: „Ați putea să-mi spuneți unde l-ați depozitat pe Mihai Viteazul?”. „Da’ ce te interesează pe tine unde l-am pus?”. „Nu mă interesează, dar întreb pentru un prieten”.

Duminică

S-a făcut recensământul WC-urilor din curte, la țară. Încep să fie mai puține decât elevi.


*
*