Câinii discordiei: Primăria Sânmartin și-a ridicat în cap iubitorii de câini

Decizia Primăriei Sânmartin de a angaja o nouă firmă de hingheri care să adune câinii de pe străzi a născut scandal.

Până în prezent, serviciul de ecarisaj îl asigura ADP Oradea, care însă a reziliat contractul, deoarece nu mai are loc în adăpost.

Ca urmare, edilii au căutat alternativă, iar singura societate interesată a fost una din Timişoara. În doar două zile, hingherii acesteia au adunat mai mult de 30 de animale, pe care i-au dus în adăpostul din oraşul de pe Bega.

Procedura a nemulţumit şi câţiva dintre iubitorii de câini, revoltaţi că patrupedele sunt duse aşa departe şi, ca atare, dacă e ridicat şi un câine cu stăpân scăpat din curte, acesta are drum lung de bătut ca să-l recupereze.

În plus, oamenii sunt revoltaţi de preţul pe care Primăria îl plăteşte pentru fiecare câine ridicat, 779 lei, motiv pentru care l-au şi filmat pe viceprimarul Ştefan Pătroc în timp ce-l luau la rost.

Iniţial, edilul a încercat să explice cu calm situaţia, dar văzând că interlocutoarele sale au început să ţipe, a ridicat şi el tonul şi a promis că hinghereala va continua la fel, „pentru că aşa vreau eu”, o adaptare locală a devizei neoficiale a Partidului: „pentru că putem”.


*
*