Răsplătiţi pe dos: Angajaţii de la Ambulanţă, şi „furaţi”, şi cu banii luaţi

Vă mai amintiţi de dezvăluirea BIHOREANULUI despre felul în care fosta conducere a Serviciului de Ambulanţă Judeţean a socotit greşit, timp de 4 ani, sporurile celor 397 angajaţi aşa încât, în loc să primească 50% în plus la salariul de bază aferent orelor suplimentare, au primit doar 50% din leafa de bază?

Ei, bine, deşi în februarie Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a confirmat greşeala de Gâgă, Bihorel a aflat că salariaţii tot nu-şi vor primi drepturile, anchetatorii ministeriali găsind un artificiu care să scutească instituţia de plata sumelor datorate, ajunse la 2,2 milioane lei.

Oamenii nu numai că nu vor încasa niciun leu în plus, ci dimpotrivă, li se vor face reţineri pe statele de plată.

Motivul? Fosta conducere le-ar fi calculat eronat şi sporurile de noapte, la nivelul de 25% prevăzut în contractul colectiv de muncă, pe când Ministerul susţine că ar fi trebuit să fie de cel mult 15%.

Majoritatea medicilor, asistenţilor şi ambulanţierilor vor trebui, deci, să restituie sume între 500 şi 18.000 lei, dar culmea e că fosta manageriţă, doctoriţa Daniela Petrişor, acum director medical, va încasa pentru orele suplimentare 80.000 lei şi nu va fi taxată cu nicio tăiere din cauza sporurilor de noapte, fiindcă n-a prestat noaptea. Bună plată după o conducere aşa vraişte!


*
*