Primăria închide clubul Avenue pe motiv de zgomot. Pe când bisericile dintre blocuri?

Dacă ai „norocul” să–ţi deschizi un club şi în preajmă stă un nevrotic, mai bine schimbă-i destinaţia. Nu nevroticului. E de ajuns ca stresatul să sune la Poliţia Locală şi suspendarea e ca şi rezolvată.

Interesant e că, în ce priveşte nivelul de zgomot, nu acelaşi principiu se aplică bisericilor care au clopotele la juma’ de metru de ferestrele locatarilor.

O bătrânică mi-a povestit că nu-şi mai poate ţine proteza în pahar, căci tremură de sare pe noptieră atunci când încep să bată clopotele. Dar în acest caz poliţiştii nu vin să măsoare nivelul de zgomot, pe motiv că li se strică aparatele de măsură.

Totuşi, pentru că tinerii trebuie să se distreze, ăia puţini care n-au plecat din ţară, recomand cluburilor câteva metode de reducere a zgomotului.

 1. Toţi clienţii vor asculta doar muzică la cască.
 2. La intrarea în club clienţii vor primi papuci de pâslă, să nu producă zgomot când dansează.
 3. Paharele vor fi din plastic ca să nu facă zgomot deranjant când băutorii le ciocnesc.
 4. Pentru păstrarea liniştii se va deschide gura exclusiv pentru consum de alcool sau plăceri carnale. Clienţii se vor înţelege între ei prin semne.
 5. Ca să nu meargă la baie, căci se aude când trag apa, toţi cei dornici de distracţie vor fi dotaţi cu pamperşi.
 6. Poliţia Locală va înfiinţa un post fix în fiecare club pentru a putea suspenda localul la primul telefon.
4

4 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Anticomunistul | 27 mai 2013 21:02

  Felicitări Vlad!
  Perfect punctat. Dacă stau bine şi mă gândesc, calitatea comentariului tău, atât din punct de vedere stilistic cât şi din punct de vedere jurnalistic şi nu în ultimul rând al logicii, depăşeşte cu mult, din păcate, calitatea articolului comentat. Am spus din păcate, pentru că la modul sincer, aşteptam mult mai mult din partea unui „‘jurnalist”.
  Calitatea „umorului” este îndoielnică, asta pentru a folosi un eufemism, iar aşa-zisul pamflet pute, mă scuzaţi, a şpagă.
  Din punctul de vedere al celui care a trăit o astfel de experienţă, pot doar sa-i urez autorului cât mai multe nopti cu un club sub apartamentul său.

 2. >> Postat de vladut cel micut | 23 mai 2013 22:06

  Daca le plangi de mila la fostii securisti care au dobandit case in centru pe bani de nimic muta-I la tine acasa. Sa doarma cu tine in patut.

 3. >> Postat de Eugen | 23 mai 2013 21:57

  Bine punctat Vlad, mai deranjant pentru mine este ca in cluburile din Oradea sunt foarte foarte multi minori, ce face politia locala in sensul acesta ?!

 4. >> Postat de vlad | 23 mai 2013 20:11

  Sunteti sigur ca este „materialul dvs.”?..pare a fi scris chiar de patron..”in preajmă stă un nevrotic, mai bine schimbă-i destinaţia”. Chiar daca e un blog…un minim respect se impune totusi. Probabil ca sunteti un utilizator al acestei forme de divertisment…daca ati fi unul dintre cei care sunt nevoiti sa doarma cateva zile pe saptamana cu capul pe megawatt-ii emisi, condimentati cu urletele de rigoare, probabil ca nu ati fi in stare sa scrieti nici macar „materiale” de nivelul acesta. Puteati sa va referiti eventual la incapacitatea primariei de a impune locatiilor de divertisment exclusiv nocturn, zone limite de apropriere fata de zonele de rezidenta permanenta. Probabil nu stiati, strada V. Alexandri este locuita inca, …din pacate pentru unii. Exista multe cluburi care functioneaza in conditii decente, departe de imobile locuite. De asemenea, exista si posibilitati tehnice foarte avansate pentru antifonare interioara. In loc sa vorbiti despre asta, faceti paralele stupide (cu bisericile de cartier), (probabil, din plictiseala, popii isi pun muzica la maxim si folosesc si clopotele pentru mixaj, all night long?). Ca si cum nu ar fi de ajuns, pe final, chinuit in mod evident de lipsa de inspiratie, aruncati ironii slabe, atat de slabe incat nu ar rade nici macar musterii acestor localuri…