Pista mamii lor: Pista de biciclete Oradea – Berettyoujfalu a fost proiectată să treacă prin parcările din Calea Borşului (FOTO)

Proiectanţii maghiari nu sunt cu nimic mai „ocoşi” decât colegii români. Proiectul pistei de biciclete dintre Berettyoujfalu şi Oradea, făcut de ei, are atâtea bube în cap încât nici măcar nu se poate scărpina.

Stabilit din birou şi probabil sub influenţa alcoolului, traseul a fost „gândit” să treacă taman prin blocurile din bulevardul Dacia şi prin parcările de pe marginea drumului uzinal din Calea Borşului recent amenajate, şi care acum trebuie stricate (foto).

Conform aceluiaşi proiect, pista – care în Oradea se întinde pe 9 kilometri – urmează să aibă peste beton şi asfalt, şi un covor de tartan, material foarte scump şi, în cazul de faţă, inutil. Asta în condiţiile în care Oradea nu are piste de acestă calitate pentru atletism, deşi ar fi avut mare nevoie. Proiectanţii au pornit însă, probabil, de la premisa că dacă UE tot ne dă bani, măcar să ne batem joc de ei cum scrie la carte!

 

2

2 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de Adi Oradeanul | 10 octombrie 2013 16:11

  Daca nu se pune tartan conform proiectului cati bani raman? Selina la pista de biciclete de la Salonta la vama nu a montat borduri…ungurii pe traseul de dupa granita au pus si borduri… Rezultatul, citandu-l pe dl. Beni… niste ieuro cu care redactia Bihoreanului ar putea rezista… X luni sau ani?! Dl. Beni se pricepe si la presa … va stie pretul… Mariti fratilor tarifele… tartanul e scump….

 2. >> Postat de edit | 10 octombrie 2013 13:41

  Stimate „scriitor” !
  Un articol scris fara documentatii anterioare.
  Pista de biciclete a fost stabilita in 2009, inainte de amenajarea parcarilor de Selina, 2011-2012. Nu va puneti intrebarea ca de ce s-au amenajat parcari acolo unde se stia cu 2 ani inainte ca va trece o pista de biciclete.
  Decat sa recunoastem unde anume s-a gresit, mai bine dam vina pe altii.