Preasfinţitul Sofronie a pus cruce definitiv banilor destinaţi bisericilor

Preasfinţitul Sofronie vrea să termine musai catedrala ortodoxă din Oradea. Pentru asta a cerut ca nicio biserică din judeţ să nu primească vreun ban de la Ministerul Cultelor şi Incultelor, urmând ca întreaga sumă să fie alocată Catedralei.

Cei de la Bucureşti, ca orice adevăraţi mitici, s-au ţinut de cuvânt, dar doar pe jumătate. N-au dat bani nici unei biserici din judeţ dar nici Catedralei. Aşadar, de acum înainte cei care trudesc la marea ctitorie vor fi lăsaţi în plata Domnului. Cum nu putem lăsa mândreţe de catedrală de izbelişte s-ar impune nişte măsuri urgente.

1. Toţi banii pentru medicamente să fie donaţi pentru catedrală. Măcar aşa cei bolnavi nu se vor mai chinui prin spitale şi vor da faţă mai repede cu şeful ierarhic al lui Sofronie.

2. Orădenii să facă muncă voluntară pentru placarea clădirii. De la o înălţime mai mare de trei metri se acceptă pe schelă şi catolici, şi protestanţi, dar fără să poarte centură de siguranţă.

3. Să se oprească investiţiile la căminele de bătrâni şi la grădiniţe, sumele urmând să fie virate în conturile Bisericii din Insula Paştelui.

4. Bolnavii cu cruci în sânge vor fi obligaţi să-şi doneze benevol salariul pe un an pentru desăvârşirea ctitoriei.

5. Trecătorii care se închină la trecerea prin faţa unei biserici să fie taxaţi cu 5 lei/cruce.

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de costi | 10 octombrie 2013 14:22

    Astia sunt popi..romani prosti!

  2. >> Postat de s | 10 octombrie 2013 12:57

    Adevar trist si glume nesarate !! in rest ZERO !