Pedeapsă preventivă: Oradea, penalizată de Ministerul Mediului cu 9 milioane de lei

Primăria orădeană şi-a tocat săptămâna trecută ultimele rezerve de bani, după ce a fost anunţată de Ministerul Mediului că oraşul va suferi o „corecţie financiară” de 9,3 milioane lei, adică o penalizare preventivă de 25% din valoarea ultimei cereri de plată pentru cheltuielile cu construirea noului CET pe gaz.

Banii vor rămâne blocaţi în conturile Ministerului până când Autoritatea de Management din subordine va verifica actele justificative depuse de municipalitate. Având în vedere numărul mare al actelor, operaţiunea poate dura însă luni în şir, aşa că Primăria a ales să plătească firmele angajate din propriul buget, pentru a evita blocarea lucrărilor, urmând să-şi recupereze paguba de la finanţator.

O întâmplare similară a avut loc şi anul trecut, când acelaşi Minister a „arestat” 5% din sumele prevăzute în proiectul pentru reabilitarea magistralelor de termoficare I şi III, iar banii au fost deblocaţi doar după ce Primăria a câştigat acţiunea din instanţă.

Se vede treaba că, îngropaţi în documente, birocraţii de la Bucureşti aplică corecţiile financiare fie pe principiul conform căruia românul îşi bate nevasta, că „ştie ea de ce”, fie pe simpatii politice, iar oraşul nu-i destul de „roşu”…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de titel | 18 august 2015 11:31

    „Multumim din inima partidului” psd in frunte cu tovarasii dragnea , ponta si bula mang !