Oradea vrea să înghită Sînmartinul, iar ungurii nu înghit aşa ceva

Şedinţa Consiliului Local Oradea are mult farmec. Unii cască, alţii ridică mâna doar dacă le curge sânge din nas, se mai trezesc dintr-un somn milenar nişte anonimi care votează la întâmplare, şi uite aşa se mai bifează o şedinţă a guvernului local.

A fost supusă la vot unirea Oradiei cu Sînmartinul şi, după ce au dezbătut şi combătut subiectul, aleşii au decis în unanimitate că totul e ok. Abia la spartul târgului consilierul udemerist Ritli Csongor a ieşit la interval să spună că ei, maghiarii, nu sunt de acord cu aşa ceva.

Marea mea mirare a fost cum de în primă fază au acceptat proiectul primarului. Asta pentru că e cunoscută poziţia consilierilor udemerişti de a-i pune tălpi lui Bolojan, după cum le-a ordonat şeful lor, fostul depanator Sanyi Kiss.

Bătălia împotriva alipirii este un umil 1%. Adică procentul cu care scade ponderea populaţiei maghiare dacă se unifică Sînmartinul cu Oradea. Dar, dacă le este aşa de frică de echilibrul etnic, de ce nu se bagă şi Borşul, Paleul şi Biharia în Oradea, să le crească lor procentele?

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de dezso | 27 ianuarie 2015 10:08

    Cei din Biharea a PREVAZUT.Bavo Cei din Bihare.