Only orădeni: Primăria vrea să restricționeze acordarea parcărilor la domiciliu

Nu plăteşti, nu parchezi! Fiscaliştii Primăriei lucrează la un pachet de măsuri menit să facă ordine în parcările de domiciliu, unde numărul redus al locurilor raportat la cele 77.000 maşini înmatriculate în oraş a declanşat o criză, iar concomitent să şi crească încasările la bugetul local.

Analizând bazele de date, funcţionarii au descoperit că 27% din locurile de parcare de domiciliu sunt ocupate de maşini ai căror stăpâni nici măcar nu plătesc impozit în Oradea. Peste 3.800 au maşinile înregistrate fie pe firme, fie pe rude din alte localităţi. În plus, 14.000 de locuri, adică 14% din total, sunt ocupate de proprietari cu restanţe vechi la plata impozitelor.

Prin urmare, fiscaliştii iau în calcul completarea regulamentului de parcări aşa încât, dacă nu va rezolva criza locurilor de parcare, măcar să favorizeze orădenii buni-platnici.

Măsura nici măcar nu e nouă, fiind inspirată dintr-un regulament instituit în Sectorul 3 din Bucureşti, unde – pentru a rezerva o parcare de domiciliu – proprietarul trebuie să aibă maşina declarată fiscal exact în acel sector, plus verificarea tehnică, asigurarea valabilă şi toate taxele şi amenzile plătite la zi. Şi dacă poate primarul Sectorului 3, social-democratul Robert Negoiţă, doar nu o să se lase liberalul Ilie Bolojan mai prejos…


*
*