Odon mincinosul: În proces cu liberalul Cristi Bodea, deputatul UDMR a inventat o regulă UE

Vă mai amintiţi că vara trecută, după ce într-o conferinţă de presă a ironizat politicienii UDMR cerând să fie „controlaţi de psiholog de două ori pe an pentru tratarea complexelor sau frustrărilor pe care le au în materie de limba română”, senatorul PNL Cristian Bodea a fost pârât de deputatul UDMR Szabo Odon la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care l-a sancţionat pe liberal cu avertisment?

Ei, bine, Szabo a contestat decizia şi a dat în judecată la Curtea de Apel Oradea atât CNCD, cât şi pe Bodea, cerând amendarea acestuia cu până la 100.000 lei.

Partea amuzantă, a aflat Bihorel, e că UDMR-istul a pierdut procesul după ce instanţa l-a prins cu o „invenţie”, cum că România riscă sancţiuni pentru încălcarea unei directive UE care ar interzice pedepsirea discriminării doar cu avertisment.

„Nu există un asemenea risc pentru că nu există o astfel de impunere din partea UE. Nici nu ar putea exista o asemenea impunere, UE neavând competenţe în a trasa statelor membre obligaţii în privinţa sancţiunilor şi cu atât mai puţin pentru eliminarea din practica instituţiilor şi instanţelor naţionale a unei sancţiuni de tip principial (precum avertismentul contravenţional) reglementate prin legislaţia internă”, au reţinut judecătorii.

Cum l-au pus la colţ practic pentru o minciună, UDMR-istului nu-i rămâne decât să-i acuze şi pe magistraţi de discriminare. Păi, nu i-au dat ei o sentinţă nefavorabilă, şi încă în româneşte?


*
*