Jurnal de Bihorel în vacanţă: Cum se relaxează Bolojan în concediu

Deşi pare incredibil, Bolovan şi-a luat concediu. „Mergeţi undeva?”. „Da, la serviciu, dar pentru că sunt în concediu nu mai lucrez 16 ore pe zi, ci numai 8. Aveam şi eu nevoie de ceva relaxare…”.

Luni

Vio cu Ghiusi, în vacanţă, în spatele blocului. Vio: „Bine că a rezolvat Bolovan cu parcările, să avem şi noi unde juca cruce ca oamenii”. Ghiusi: „Pe mine cel mai mult mă bucură că bere la PET ca la ABC-ul nostru nu găseşti nici în Centru”. „Bine mai e, mă, în concediu!”. „Mie-mi spui! Mai ales dacă eşti şi la pensie…”.

Marţi

Juji a fost la Sovata: „M-au năpădit amintirile ca grupa aia de infanterişti care m-au surprins pe câmp din flancuri în ‘87”. „Cum e la Sovata?”. „Ca pe vremuri, numai că dacă acum 30 de ani mergeam singure la tratament, şi Doamne ce bun tratament mai era, acum am venit cu copiii, să vada şi ei pe unde au umblat taţii lor”.

Miercuri

Deşi pare incredibil, Bolovan şi-a luat concediu. „Mergeţi undeva?”. „Da, la serviciu, dar pentru că sunt în concediu nu mai lucrez 16 ore pe zi, ci numai 8. Aveam şi eu nevoie de ceva relaxare…”. „Păi, şi asta e relaxare?”. „Habar n-ai ce reconfortant e să mai găseşi câte un chiulău în Primărie şi să-l dai afară!”.

Joi

Mank Xerox a plecat şi el în vacanţă. „Eu, la fel ca duşmanii politici, tot prin muncă mă odihnesc!”. „Unde?”. „Am mers la Bruxelles, la Pepea, să facem strategia de dezvoltare a oraşului pe viitorii 2.000 de ani”. „Şi aţi terminat-o?”. „Aproape. Deja am ajuns la pagina 2, rândul unu”. „Păi, sunteţi doar la introducere!”. „Da’ ce, tu nu ştii că cea mai faină treabă în orice lucrare e introducerea?”.

Vineri

Nae poliţistul, după posibilităţi, a plecat în Bali. „Recunosc că n-am bani de Mamaia şi alte staţiuni de fiţe, aşa că am preferat un loc retras, dar unde, din păcate, m-am întâlnit cu mai toţi colegii”. „Şi cât poate să coste o aşa excursie?”. “Cred că mult, după ce mutre au făcut infractorii care m-au împrumutat”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara a fost la Băile Tinca. „Cum e acolo, tanti?”. „Eu aşa lux nu am mai văzut de când m-am născut. O adevărată risipă”. „Cum adică?”. „În primul rând că primeam zilnic de mâncare. Apoi, imaginează-ţi, după ce făceam baie dădeam drumul la apă la canal, nu o ţineam în cadă pe post de apă de toaletă”.

Duminică

Singurul care nu şi-a luat vacanţă e Puradel. Şi el e prezent pe plajă, doar că, în timp ce toţi se distrează, el lucrează la greu.


*
*