Mai spălat, mai curat: După ce a fost „spălat” în povestea șpăgilor cu miei, șeful Ocolului Silvic Oradea a scăpat și de un dosar penal

Pădurarul şef de la Ocolul Silvic Oradea, Cornel Hulea, cel prins de Bihorel că lua „zeciuială” de Paşti sub formă de miel şi pălincă de la pădurarii din subordine, a fost pedepsit să nu mai poată avansa în următorii doi ani, sancţiune de tot râsul în condiţiile în care omul e în prag de pensie şi, deci, nu-i mai stă mintea la avansări şi la funcţii mai înalte.

De fapt, se şi poate retrage din activitate „spălat” de-a binelea căci, după cum zic sursele lui Bihorel, tot recent a scăpat şi dintr-o anchetă penală declanşată pentru abuz în serviciu şi uz de fals la reclamaţia Gărzii Forestiere.

Comisarii Gărzii îl prinseseră cu falsuri în registre, menite să acopere folosirea frauduloasă a unor ciocane de marcat cu care sunt însemnate suprafeţe de pădure ce urmează să fie defrişate. „O simplă neatenţie”, au stabilit din pix poliţiştii şi, apoi, şi procurorul în ordonanţa de clasare. N-o fi cumva neatenţia lor?


*
*