Legea ajunge şi-n Binş: Deputatul Gheorghe Costin, trimis în judecată de DNA

În câteva luni, ştire va fi dacă se va găsi vreun deputat PNL care n-a fost trimis în judecată de DNA. Deocamdată, însă, numărul celor cu un picior în puşcărie este mai mic decât al celor cu ambele ghioambe la pârnaie.

Degeaba se tânguie Crin Antonescu că DNA arestează doar liberali. Când vor ajunge şi ei la putere n-au decât să dea ordin DNA-ului să-i priponească pe PDL-işti, ba chiar şi pe marinari, dacă au probe.

Numai aşa se va face curăţenie în ţara asta. Trist este că liberalii au o rezervă de cadre cel puţin îndoielnică şi se confirmă ideea că nu poate sistemul judiciar românesc să adune infractorii cum o face mediul politic.

Sigur că abundenţa de puşcăriabili din Beiuş se datorează şi unor elemente peste voinţa infractorilor. Când eşti crescut în ideea că tu, ca june beiuşean, eşti judecat numai după Codul Penal propriu al oraşului natal, este probabil să o iei pe arătură. De altfel, viitorul multora din această zonă folclorică poate avea două variante: poliţist sau infractor, asta dacă cele două destine nu se împletesc.

Fruntea sus, liberali! În curând veţi conduce puşcăriile ţării în calitate de şefi de cameră.


*
*