Finanţări dosite: Consiliul Judeţean acordă „discret” finanţări nerambursabile pentru ONG-uri

Când aţi intrat ultima oară pe site-ul ddipbihor.ro? Dacă nu demult, probabil niciodată. Ei bine, pe portalul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Bihor a fost publicat programul de acordare a finanţărilor nerambursabile pentru ONG-urile care depun proiecte culturale, de tineret, sociale şi sportive, precum şi pentru reducerea vulnerabilităţilor la corupţie.

Atâta doar că, deşi banii puşi la bătaie sunt mulţi – 1,5 milioane lei – şi legea spune că trebuie asigurată o „transparenţă maximă” în acordarea lor, mai-marii judeţului, care altfel anunţă cu surle şi trâmbiţe orice „mărgică”, n-au popularizat deloc procedurile de alocare a fondurilor, prin conferinţe ori măcar comunicate de presă.

Mai mult, o ştire despre acest lucru nu există nici măcar pe site-ul aşa-zisei agenţii de ştiri oficiale, newsbihor.ro. Aşa că vă spune Bihorel: banii se împart în trei sesiuni întinse pe parcursul anului, termenul-limită pentru depunerea proiectelor în prima sesiune fiind foarte apropiat, pe 4 mai. Cine trebuia să ştie de caşcaval a aflat, probabil, din alte surse cum să ajungă la el…


*
*