Suprataxare la Medicină

Studenții străini care aveau impresia că la noi școala e pe gratis, vorba aia: cât plătești atât primești, se înșală.

La Medicină s-a scumpit din nou taxa, așa că, pe un an, viitorii medici decartează cam 5 mii de euro. Mulți se întreabă de ce această creștere? Simplu, s-a ținut cont de schimbările din structura cadrelor universitare.

Practic, studenții plătesc tot atât, doar că acum banii se reflectă în taxe și nu în șpăgi pentru examene. De când au dispărut marii corifei ai șpăgilor, studenții nu mai au astfel de cheltuieli.

Sigur, există și alte motive pentru care ar trebui să creștem taxele la facultate.

1. De când a devenit oraș turistic, studenții străini nu doar că învață la noi, dar pot vizita și frumosul oraș.

2. Dacă nu le place la noi, n-au decât să ia trenul de Cluj, la fel cum au făcut generații întregi de pacienți din Oradea.

3. Studenții nu ies stresați din facultate, că unii dascăli nu prea vin la ore.

4. Din banii strânși de pe ei se poate face o jumătate de pod, ca să se aleagă și primăria cu ceva.

5. Din sumele colectate în plus, 99,99% vor merge pe salariile profesorilor, iar restul pentru cumpărarea de material didactic

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Eu | 30 aprilie 2017 23:29

    A ti intrebat conducera facultati daca ofera conditii studentilor….aula magna care e demolata de jumate si candelabrele care sta sa cada din tavan, grupuri sanitare de pe vremea lui hipocrate, laboratoare de pe vremea lu daVinci(numa ce el avea cadavre pt disectie)…iar spitalul in care studenti fac practica nu dispune vestiare unde studenti sa se schimbe … venti si vedeti cum isi lasa studenti lucrurile si pe unde… dar pretenti la taxe avem….. grozava scoala de medicina.

    • >> Postat de nivelul marii | 3 mai 2017 15:05

      Nu cred ca ai tu nevoie de conditii pentru ca esti prea idiot sa fii student la medicina! Cred ca si femeia de serviciu e mai educata ca tine, la cat de analfabet esti! Sa nu spui ca esti student…….sau chiar asta o fi nivelul?!?