Există taximetriști care nu-s beți când circulă!

A trecut multă vreme de când nu se mai vorbește de taximetriști. Pe vremuri erau mereu circuri cu licențele, era o adevărată industrie din care băieții deștepți îşi trăgeau foloase babane.

Acum a început poliția să-i verifice la acte pe taximetriști. Operația este anevoioasă pentru că aceștia se anunță imediat dacă apare vreun pericol. Chiar şi aşa, au fost agăţaţi câțiva care se ocupă cu evaziunea fiscală.

În plasa polițiștilor a căzut și un taximetrist bețiv, care avea o alcoolemie de 0,53 la mie. Adevărul e că la cum arată traficul la orele de vârf, îți trebuie multă tărie să fii la volan.

Poate ar trebui luate câteva măsuri ca viața taximetriștilor să fie mai ușoară:

1. Să fie două Coduri Rutiere, unul pentru fraieri și altul pentru taximetriști. Oricum aceștia merg după cum îi taie capul.

2. Consumul de alcool să fie permis taximetriștilor, în cantități rezonabile. Pentru că muncesc prea mult nu mai au practic când să bea, deci e normal să tragă la măsea în mașină.

3. Pasagerii să poarte măști de gaze să nu-i adulmece pe șoferii bețivi, că s-ar putea să se streseze din acest motiv.

4. Taximetriștii băuți să sufle pe semafoare, care să se înverzească mai repede.

5. Un taximetrist mort de beat este mai împăciuitor decât unul care nu a băut nimic în ziua aceea. Deci scade incidența violențelor în trafic.


*
*