Curilă cel furios: Președintele Senatului Universității din Oradea, reclamat din nou la Comisia de etică

Preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, Sorin Curilă, a ajuns client fidel al Comisiei de Etică din cadrul instituţiei.

După ce în toamnă a fost reclamat de studenţii nemulţumiţi că la discursul de la debutul noului an universitar i-a îndemnat să voteze pentru familia tradiţională, Curilă a fost pârât din nou, de data aceasta de colege din conducerea Universităţii, şi anume de prorectoriţele Ligia Burtă şi Marcela Prada.

Acestea au reclamat că preşedintele Senatului a avut un comportament neacademic, dându-le afară, cu urlete, dintr-o şedinţă a forului desfăşurată la începutul lunii trecute, sub pretextul că n-au fost invitate.

Cum la respectiva reuniune Curilă a permis accesul prorectorilor bărbaţi, Burtă şi Prada au reclamat Comisiei de Etică inclusiv o discriminare pe criterii sexuale, arătând că preşedintele nu este doar imoral, ci şi misogin.

Cercetarea e abia la început, urmând ca preşedintele să fie audiat, astfel că rămâne de văzut dacă şi de data asta, la fel ca în cazul reclamaţiei făcute de studenţi, eticienii vor stabili că n-a greşit cu nimic sau îi vor aplica, totuşi, o sancţiune. Atunci să-l vezi pe Curilă cu adevărat furios…


*
*