Cei 200.000 de arhitecţi orădeni pot să-şi dea cu părerea despre Piaţa Unirii

Piaţa Unirii e aproape gata. Odată cu ea şi nervii orădenior. Acum pot începe comentariile. De la cei care au nevoie de antivomitive, la cei exaltaţi de aspectul lucrării.

Pentru a ne face o imagine asupra părerilor orădenilor am făcut un sondaj, total nereprezentativ, pe un eşantion de cetăţeni în stare de ebrietate şi, în general, în stare de orice.

Prin urmare, 78% din orădeni cred că piaţa e o porcărie, iar 76% că este minunată.

Cele mai multe plângeri se referă la faptul că în Piaţă nu există destulă verdeaţă, semn că mulţi orădeni tind spre un loc cu verdeaţă. Acest loc nici nu este foarte îndepărtat şi se poate ajunge acolo cu autobuzul în maxim 5 minute.

Cei care nu vor verdeaţă amintesc că nici până acum lumea nu avea unde să stea la umbră, mai ales de când tunurile au fost scoase afară din zonă.

Contestatarii atacă şi calitatea proiectului, iar cei care nu sunt de acord cu asta spun că, din păcate, Gaudi a fost călcat de tramvai înainte de a se apuca de proiectul Pieţei Unirii.

Singurul lucru cu care toţi sunt de acord este că nu se poate spune despre Piaţă că e o realizare de rahat, tipic românească, pentru că a fost făcută de meşteri italieni. Numai calul lui Mihai Viteazul nu a avut o atitudine tranşantă, pe motiv că, la materialul din care este făcut, îl cam doare-n bască de arhitectură.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Shogun | 29 decembrie 2015 08:58

    Pe mine mă deranjează statuia lui Mihai Viteazu care, pe lângă faptul că nu și-a dorit Transilvania și a trecut munții cu armata după el doar de frica de a nu fi înfrânt de unguri la el acasă, s-a pomenit cu o victorie mai mare decât el cu ajutorul secuilor… Se putea găsi un personagiu local care să stea bine-mersi în locul lui Mihai sau măcar un ardelean. Amu avem un oltean in mijlocul Oradiei.