Alegeri cu scântei: Universitarii orădeni s-au poticnit la alegerea consiliilor facultăţilor

În ciuda frigului din termometre, Universitatea din Oradea este în fierbere. În toate facultăţile au loc alegeri pentru toate funcţiile de conducere, care au început de la bază, adică din Departamente, şi vor urca până la Rectorat.

Deocamdată, universitarii s-au poticnit în alegerile pentru consiliile facultăţilor, formate – din oficiu – din decani, prodecani şi şefi de departamente, plus reprezentanţii aleşi de profesori şi respectiv studenţi. În primele zile din decembrie, universitarii şi-au votat aceşti reprezentanţi, dar Senatul Universităţii n-a putut valida rezultatele, conform legii, din cauza unor nereguli la facultăţile de Protecţia Mediului şi de Ştiinţe Economice.

La Mediu, unul dintre aleşii universitarilor, Gheorghe Donca, este cumnatul decanului Ioan Chereji, deci este incompatibil, aşa că senatorii au cerut înlocuirea lui. Iar la Economice situaţia e şi mai şi: deşi consiliul facultăţii are doar 15 locuri, facultatea a transmis spre validare o listă cu 17 membri, dintre care 2 nici măcar… nu candidaseră! Aşa că validarea rezultatelor a fost amânată pentru şedinţa Senatului din ianuarie 2016. Poate noul an le aduce tuturor universitarilor gânduri mai bune. Sau măcar mai limpezi…


*
*