Banii înapoi! Primăria Oradea a câștigat un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Aquapark

Cine râde la urmă râde mai bine! Juriştii Primăriei Oradea se pregătesc să pună poprire pe conturile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după ce săptămâna trecută au câştigat un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru anularea unei corecţii financiare de 1,5 milioane euro aplicate municipalităţii în 2015.

Angajaţii Direcţiei Generale Programe Europene din MDRAP au sancţionat atunci Primăria cu o corecţie financiară de 10% din valoarea proiectului european prin care a fost construit aquaparkul Nymphaea, motivând că municipalitatea a schimbat regula în timpul jocului atunci când a cerut constructorului ungar Kesz, singurul rămas în concurs, să îşi adapteze oferta proporţional cu diminuarea contribuţiei CAS, care la data licitaţiei era de 20,8%, la 15,80%, cât a devenit aceasta la data atribuirii contractului.

După deliberări prelungite, Înalta Curte a stabilit că municipalitatea a procedat corect, iar acum Ministerul e bun de plată. Că până acum a fost tot invers…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Gal Eleonora | 29 martie 2019 12:06

    In sfirsit, o veste buna.